Aktualności 12.05.2016

Warsztaty kulinarne z chwastami

Dzikie rośliny jadalne używane przez nasze prababcie z konieczności, później zapomniane, znów z powodzeniem zjawiają się na stole. Jak smakują babka lancetowata, koniczyna czy też pokrzywy? Czy będziemy w stanie przełamać uprzedzenia i spożyć te bogate w witaminy rośliny? Zapraszamy na warsztaty kulinarne, których głównym bohaterem będą chwasty!

Przygotowane dania zostaną skonsumowane na dziedzińcu Nowego Budynku ASP w trakcie wspólnej uczty. - Mamy nadzieję, że stworzone menu urozmaici żywieniowe przyzwyczajenia lokalnej społeczności oraz pozwoli spojrzeć praktyczniej i szerzej na otaczającą nas przyrodę. Warsztaty są częścią różnorodnych działań z zakresu bio artu, które realizowane będą w tym roku w katowickiej ASP w ramach projektu "Małe, mobilne laboratorium bioartowe" - informują organizatorzy.

Zapisy i pytania: darmozjadyasp@gmail.com

Warto zabrać ze sobą narzędzia kuchenne.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.