Aktualności 11.12.2019

Studentka ASP w Katowicach wygrywa w Ostrawie

Do finału zakwalifikowano 8 prac, a nagrodę otrzymała studentka trzeciego roku wzornictwa.

Ważnym elementem Meat Design Festival w Ostrawie był konkurs dla studentów i uczniów szkół średnich.
– Projektanci nie mogą odnieść sukcesu, jeśli nie opanują sztuki prezentacji. Projektant ze świetnym projektem nie osiągnie wiele, jeśli nie będzie umiał go przedstawić – informują ogranizatorzy konkursu.

Wzięło w nim udział 47 osób z Polski, Czech, Słowacji i Węgier. Osiem osób zostało dopuszczonych do drugiej rundy.
Przyznano 3 równorzędne nagrody, które otrzymują: Hanna Harkawy z ASP w Katowicach, Alina Celichowska (Polska) i Szabolcs Vatány (Węgry) i to właśnie oni otrzymują do podziału 500 Euro.

Hanna Harkawy jest studentką 3 roku Wzornictwa. Jurorzy wyróżnili jej prezentację dotyczącą OLIO, pojemnika na oliwę, który powstawał w Pracowni Projektowania Produktu prowadzonej przez Agatę Chmielarz i Joannę Pastusińską.

Agata Chmielarz

  • doktor habilitowany
  • profesor uczelni
  • wieloletnie doświadczenie w pracy ze studentami, od lat współpracuje z przemysłem – na swoim koncie posiada liczne wdrożenia projektów produktów, Kierownik Katedry Projektowania Produktu
  • doktor habilitowany
  • profesor uczelni
  • wieloletnie doświadczenie w pracy ze studentami, od lat współpracuje z przemysłem – na swoim koncie posiada liczne wdrożenia projektów produktów, Kierownik Katedry Projektowania Produktu

Joanna Pastusińska

  • magister sztuki
  • asystent
  • specjalizuje się w projektowaniu dla przemysłu, doskonale porusza się w obszarze modelowania 3d i kreowania form oraz wspólnie z zespołem projektowym z sukcesem wdraża kolejne produkty
  • magister sztuki
  • asystent
  • specjalizuje się w projektowaniu dla przemysłu, doskonale porusza się w obszarze modelowania 3d i kreowania form oraz wspólnie z zespołem projektowym z sukcesem wdraża kolejne produkty

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.